Bijzonder project:

Gasgestookte haard door Otto Vuur geplaatst in het paviljoen van Hotel Huis ter Duin:

Gasgestookte haard in Hotel Huis ter Duin

Detailfoto:
Detail haard Hotel Huis ter Duin

Andere projecten:

gashaard
gashaard keuken

Gaskachels & Gashaarden

Met een gasvuur geniet u snel van een gezellig vuur. Aansteken, harder of zachter zetten en de kachel of haard weer uitdoen regelt u allemaal met één druk op de knop (meestal via een afstandsbediening). Het vlammenspel is tegenwoordig zo levensecht, dat het vuur nauwelijks meer van een echt houtvuur te onderscheiden is. Een ander voordeel is de veiligheid: u hoeft niet meer te wachten tot het vuur is uitgebrand voor u weggaat en kunt de kachel of haard makkelijk voor een uurtje aanzetten.

Mogelijkheden

Gaskachels zijn leverbaar als open of gesloten systeem. In dat laatste geval wordt alle lucht van buiten aangetrokken. Benodigd zijn in ieder geval een gasaansluiting en een dubbelwandig rookkanaal. Het kanaal kan uitmonden in het dak, maar bij gesloten systemen ook in de gevel, waardoor u veel flexibeler bent qua plaatsing. Gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem kunnen een rendementen opleveren van 80 tot 90%.

Gesloten moderne gashaard

Van hout naar gas

In iedere haard of schouw is het mogelijk om in plaats van een houtvuur een gasvuur te branden. Wij kunnen hiervoor keramische of glasvezel hout- of kolenimitaties in de open haard plaatsen. Wij zorgen er ook voor dat de diameter, materiaalsoort en lengte van het rookkanaal afgestemd worden op de nieuwe warmtebron.

Moderne gasgestookte haard Triple

Veiligheid

De verbrandingsgassen van gasgestookte haarden zijn geur- en reukloos. Als deze gassen onopgemerkt uw woning binnenkomen, kan dat tot levensgevaarlijke situaties leiden. Het risico is vooral groot in mechanisch geventileerde woningen, maar ook in natuurlijk geventileerde woningen met een grote afzuigcapaciteit in de keuken. Wij leveren gasblokken met speciale rookgasafvoerbeveiligingssystemen die voldoen aan de door de overheid opgestelde voorschriften voor de bouw en montage van gasinstallaties (GAVO).