Bezoek onze showroom in Leiden

Zorgvuldigheid bij het plaatsen van een haard of schouw is belangrijk!

Het plaatsen van een haard is vakmanschap

Aanpak Otto Vuur


Installatie van haarden en kachels

Onze kracht ligt in onze vakkennis, klantgerichtheid en ons oog voor detail. Door onze jarenlange ervaring weten wij de juiste technische oplossingen te vinden voor iedere denkbare locatie: van de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer tot de tuin. Wij bouwen tevens precies op maat gemaakte haarden en schouwen gebaseerd op uw of ons ontwerp. U kunt ook bij ons terecht wanneer er nog geen rookkanaal is in uw woning, of wanneer u een bestaand rookkanaal wilt laten aanpassen.

Werwijze

Daarom worden wij graag in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij uw plannen voor een haard of schouw, zodat wij direct mee kunnen denken over de meest optimale oplossing. Daarbij werken wij uitsluitend met gespecialiseerde vakmensen: metselaars, stukadoors, loodgieters, elektriciƫns en timmermannen die weten wat belangrijk is bij het installeren van haarden en kachels. Wij zorgen voor gedetailleerde offertes, maken duidelijke afspraken en komen deze ook na.

Plaatsing

Het is van groot belang dat een open haard of (gas)kachel op een vakkundige manier geïnstalleerd wordt. Niet alleen om te zorgen dat de warmtebron goed functioneert, maar ook met het oog op de veiligheid. Wij hebben kennis van zaken en kunnen de plaatsing en installatie van a tot z voor u verzorgen.

Wij werken samen met diverse leveranciers van kachels, haarden en schouwen. Daardoor bent u verzekerd van onafhankelijk advies over de beste oplossing voor uw situatie. Door de aanschaf via ons te laten verlopen, bespaart u zichzelf veel rompslomp en bent u kostentechnisch vaak beter uit. Ook voorkomt u onduidelijkheid over de garantie door de aanschaf en installatie door ons uit te laten voeren. Heeft u al een kachel of haard aangeschaft, dan kunt u deze natuurlijk ook door ons laten installeren.

Ontwerp

Wij hebben veel ervaring in het ontwerpen van schouwen en haarden. Daarbij hebben wij veel aandacht voor de juiste materiaalkeuze, vorm en afmetingen voor de betreffende ruimte, zodat de kachel of schouw zoveel mogelijk geïntegreerd wordt in de stijl van uw huis. Of u de schouw nu op werkhoogte in de keuken wilt plaatsen of in de woonkamer onder uw huisbioscoop.

Restauratie

Wij hebben veel ervaring in het restaureren van oude en antieke schouwen. Vooral bij schouwen van natuursteen zoals kalksteen of marmer is een goede bewerking en daarmee vakmanschap belangrijk.